A szobor története

A szobor története

Egy férfi besétál egy antikváriumba, és elkezd nézelődni.

Hirtelen megpillantja a leglenyűgözőbb sziámi macskát ábrázoló bronzszobrot. Megkérdezi az üzlet tulajdonosát, hogy mennyit kér a szoborért. A boltos azt válaszolja: “200 dollár a szoborért és 2000 dollár a hozzá tartozó történetért”.

A férfi azt válaszolja: “A történet nem igazán érdekel, de a szobrot akarom”. Miközben a férfi fizet a szoborért, az üzlet tulajdonosa azt mondja: “Rendben, de garantálom, hogy a történetért visszajön”.

A férfi kisétál az üzletből, és elindul az utcán a macskaszoborral. Amikor a zebrához ér, véletlenül hátrapillant, és látja, hogy 3-4 macska ül tőle kb. 3 méterre, és őt nézi. Megvonja a vállát, és átmegy a zebrán, amikor a lámpa átvált. Megy még néhány háztömböt, és egy másik zebránál ismét maga mögé néz. Ezúttal körülbelül 30 macska ül ott és nézi őt.

A férfi kezd kicsit ideges lenni, és felgyorsítja a tempót, amikor a lámpa átvált. Mire a férfi eléri az utca végén lévő mólót, már több háztömböt futott. Azért futott, mert akárhányszor megfordult, egyre több és több macska volt mögötte. Úgy nézett ki, mint a patkányfogó. Amikor a móló végére ért, még egyszer megfordult, és legalább 2000 macska ült ott, és nézte őt. Annyi macska volt ott, hogy nem lehetett volna úgy lejönni a mólóról, hogy ne menjen át rajtuk, és ő tudta, hogy ezt semmiképpen sem fogja megtenni.

Pánikszerűen a víz felé fordult, és olyan messzire emelte a szobrot, amennyire csak tudta. Meglepő módon az összes macska elszaladt mellette, és a szobor után a vízbe ugrottak, és soha nem jöttek ki. A férfi, aki még mindig reszketett a megpróbáltatásoktól, azonnal futásnak eredt vissza a boltba. Ahogy berontott az ajtón, a bolt tulajdonosa meglátta őt, és azt mondta: “Mondtam, hogy visszajössz a történetért!”.

“A francba a sztorival” – lihegte a férfi – “Van egy politikus szobra?”.