Hűtlenség

Hűtlenség

Hűtlenség

Egy házaspár egy este éppen vacsorázott, amikor a férj átnyúlt az asztal fölött, megfogta felesége kezét, és azt mondta;

“Beth, hamarosan 30 éve leszünk házasok, és van valami, amit tudnom kell. Ezalatt a 30 év alatt voltál valaha is hűtlen hozzám?”.

Beth így válaszolt: “Nos, Charles, őszintének kell lennem veled. Igen, háromszor voltam hűtlen hozzád ezalatt a 30 év alatt, de mindig jó okom volt rá”.

Charles láthatóan megbántódott felesége vallomása miatt, de azt mondta: “Soha nem gyanakodtam. Elmondanád, hogy mit értesz a “jó okok” alatt?”.

Beth így válaszolt: “A legelső alkalom nem sokkal azután volt, hogy összeházasodtunk, és éppen el akartuk veszíteni a kis házunkat, mert nem tudtuk fizetni a jelzálogot.

Emlékszel, hogy egy este elmentem a bankárhoz, és másnap értesítette, hogy meghosszabbítják a kölcsönt, nos, megtettem, amit kellett.”

Charles felidézte a bankárnál tett látogatást, és azt mondta: “Ezt meg tudom bocsátani neked. Megmentetted az otthonunkat, de mi a helyzet a második alkalommal?”

Beth így válaszolt: “És emlékszel arra, amikor nagyon beteg voltál, de nem volt pénzünk a szívműtétre, amire szükséged volt?

Nos, egy este elmentem az orvosodhoz, és ha emlékszel, ingyen elvégezte a műtétet, nos, én megtettem, amit meg kellett tennem.”

“Erre emlékszem – mondja Chuck. “És azért tetted, hogy megmentsd az életemet, szóval természetesen meg tudom bocsátani neked.

Most pedig mesélj a harmadik alkalomról.”

“Rendben” – mondta Beth. “Szóval emlékszel, amikor a golfklub elnöki posztjáért indultál, és még 73 szavazatra volt szükséged?”